Hemelse klanken aan de vijver

Harpduo Karisa

Wie aan belle époque denkt, denkt aan sfeervolle klassieke muziek. Uniek in ons parkfeest is de aanwezigheid van twee prachtige instrumenten. Karen Peeters en Isabelle Matthyssens studeerden beiden aan het Lemmensinstituut en vormen vandaag samen Harpduo Karisa. Dit ensemble gaf als verscheidene concerten in ondermeer de Priorij van Corsendonck, de kapel van het Elzenveld, De Arenberg ... Als harpduo traden ze samen met Lucette Verboven op in de productie ‘Veelstemmig Licht’ waarin harpmuziek en poëzie een mooi geheel vormen. Deze voorstelling toerde langs verschillende kerken waaronder de Carolus Borromeuskerk te Antwerpen en de Magdalenakerk te Brugge.

Eric Gerstmans componeerde voor hen de ‘Harp Rock Suite’ waarvan in samenwerking met het Héliotrophe ensemble een CD werd uitgebracht. Beiden werkten als harpiste samen met muziektheater ‘De Spiegel’ in kindervoorstelling ‘De Rode Draak’ die te zien was in verscheidene cultuurcentra in Vlaanderen.

Sinds 2016 treden zij ook geregeld op met beiaardier Koen Van Assche. Een unieke, betoverende combinatie met mobiele beiaard. Isabelle Matthyssens en Karen Peeters maken ook deel uit van het Flanders Harp Quartet. Naast optreden geven de dames ook les aan de academies van Schoten, Ekeren en Lier.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • Park Hof de Bist
  • Veltwijcklaan 252
  • 2180 Ekeren

Extra

Harpduo Karisa speelt drie concerten van 30 minuten ter hoogte van de vijver.
- om 14:30 uur
- om 15:30 uur
- om 17 uur