Presence of a Mountain

Docu Nils Verkaeren + livemuziek

Twintig meter canvas, 130 kilo verf, een kano, drie bergen en anderhalve maand levend tussen de lokale bewoners in Colombia. Nils Verkaeren (°1980) toont van 16 april tot 22 mei 2023 een nieuwe reeks schilderijen bij Galerie Kusseneers in Brussel, onder de titel 'Presence of a Mountain'. Het betreft werk dat hij in juli en augustus 2022 in zijn 'open lucht atelier' maakte: op bergen, in de jungle, op open vlakten en op rivieren. Het was de derde keer dat hij terugkeerde naar Zuid-Amerika, waar hij opnieuw in de ban raakte van het dwingende landschap en van de drie bergen in het oosten van Colombia, de Cerros de Mavicuri.

De bijhorende soundtrack is gemaakt door Dag Taeldeman, u misschien bekend als oprichter en frontman van de rockgroep A Brand, die ook reeds muziek componeerde voor theaterstukken van Jan Fabre: ‘Je suis sang’ (2001), ‘Orgy of tolerance’ (2009), ‘Prometheus, Landscape II’ (2011), ‘Mount Olympus’ (2015) en ‘The Generosity of Dorcas’ (2018).

In de documentaire spreekt Verkaeren van “Schilderijen als samenvatting van tijd in het landschap”. Naar aanleiding van de viering 150 jaar Hof De Bist gaat Verkaeren tijdens de maand juni ook fysiek aan de slag in park Hof De Bist waar hij een reeks impressies zal vastleggen van deze mooie oase.

De expositie ‘Presence of a Mountain’ liep tot 20 mei 2023 bij Galerie Kusseneers.

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis

Extra

De doucmentaire duurt 20 minuten. Na de screening vindt er een interview plaats met de kunstenaar en kan je napraten bij een drankje.