RAPHAËL DE BOIS

schilderen, beeldhouwen

Raphaël De Bois (°1964) volgde kunsthumaniora te Antwerpen. Daarnaast volgde hij van 1984 tot 1987 een klassieke opleiding beeldhouwen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn eerste voorstelling vond plaats in dezelfde periode in het Internationaal Cultureel Centrum van Antwerpen. Daarna volgde talrijke exposities in zowel binnen- als buitenland.

De Bois is ondertussen gegroeid tot een tekende verteller van opmerkelijke verhalen én tot sculpteur van formaat, de vriend en evenknie van alle grote beeldhouwers uit onze wildste dromen. Zijn beelden lijken vanzelf onder zijn vingers te ontstaan, uit de losse en fel geïnspireerde pols van een ernstig bezig-zijnde speelvogel, een voortdurend nieuwe en zeer oorspronkelijke fantasieën en fantasmen zoekende, vindende en spelende mens.

“De bedoeling van de meeste beelden is om het publiek een beetje positieve energie te geven, een dagdagelijkse dosis goed gevoel.” Raphaël brengt ons troost door de schoonheid die een vreugdevolle grim, frisse humorvolle ironie in zich meedraagt.

Een eigentijdse interpretatie van het menselijk portret, niet voor-de-hand-liggende materialen en een vleugje humor: dat zijn de ingrediënten van de aimabele sculpturen van Raphaël De Bois. De kunstenaar selecteert zorgvuldig een paar rake karaktertrekken, werkt met sprankelende kleuren en weet zijn fantasie te doseren. “De kleur, die onbedekte tinten zoals wij die onze arrogante jaren zagen en wensen te zien, de frisse open blik op de dingen, zij doen ons hunkeren en ook wel hopen dat niet alles verloren is, niet alles naar de hondenkloten is.”

 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre

Extra

Steenstraat 10, 2180 Ekeren