SUZANNE WEYNANTS

schilderen, beeldhouwen

Van in haar prille jeugd kwam het artistiek talent tot uiting. Als kind behaalde Suzanne Weynants (°1948) steeds eerste prijzen bij het indienen van pentekeningen en schilderijen. De stap naar een vervolmakingsopleiding was een logisch gevolg. Weynants volgde verschillende artistieke opleidingen aan de Academie van Sint-Niklaas, Kapellen en Antwerpen. Hierdoor groeide ze uit tot een zeer veelzijdige kunstenares. Ze slaagt erin om dankzij haar vertederende passie, gedrevenheid en ongemeen sterk doorzettingsvermogen de ziel van het gegeven tastbaar te maken met leesbare emotie.

De liefde voor de natuur wordt op een persoonlijke, gevoelige en toch krachtige wijze weergegeven. Onder haar kunstenaarsnaam José probeert ze de toeschouwer te boeien en mee te nemen in de kleurenwereld van de natuur met zijn oneindige varianten.

De opzet van haar schilderijen worden vaak met acrylverf geschilderd omwille van de vlugge droogtijd. Daarna wordt de techniek van nat-in-nat-schilderen gebruikt met olieverf. Dit is een schildertechniek waarbij er met natte verf geschilderd wordt op een nat oppervlakte.

Ze startte als één van de eersten met het thema van ‘de macro uitvergrote bloem’ dat in vele huiskamers bijdraagt aan een unieke sfeer. Dit is niet enkel het geval in België, maar bijvoorbeeld ook in Spanje. “José, een Vlaamse kunstschilder met internationale faam. Bekend voor haar passionele schilderkunst die van elk werk een unieke emotie maakt die blijft boeien.”
 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre

Extra

Berkenlaan 21, 2180 Ekeren