KRISTINA EMBREGTS

smeden, ringen maken

Kristina Embregts heeft in de jaren 90 een opleiding gevolgd als schilder en beeldhouwer aan de Academie voor Schone Kunsten te Berchem. Maar ze besloot echter om het pad van haar vader te volgen en dus het ambacht van goudsmid te leren. Haar vader maakte zijn naam als goudsmid en horlogemaker in Hoboken.

Embregts vervaardigt zilverkunst, artistieke juwelen en sieraden uit zilver en goud. “De emotionele waarde die mensen toekennen aan juwelen, is zeer persoonlijk. Deze toegepaste kunst staat dus heel dicht bij de mens.” Daarnaast maakt ze ook wel installaties, schilderijen en beeldhouwwerken.

De rode draad doorheen haar creaties is hergebruik, duurzaamheid en recyclage. Embregts werkt voornamelijk met voorbeelden vanuit de natuur, in opdracht van klanten en helemaal op maat. De werken zijn dan wel geïnspireerd op de natuur, maar ze zijn daarentegen ook modern, hedendaags en minimalistisch.

Ook Kristina Embregts heeft een atelier in Cultuurstation Tracé. Ze begeleidt hier een workshop waar mensen zelf juwelen kunnen maken en daarna ook hun eigen unieke creatie kunnen meenemen naar huis.
 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre

Extra

Veltwijcklaan 222, 2180 Ekeren