Werner Paenen (°1954) is geboren in Wuustwezel, maar opgegroeid in het Ekerse. Sinds de jaren ’80 had hij een atelier in Merksem en later ook bij Studio Start in Deurne. Momenteel woont hij in Ekeren-Mariaburg en heeft hij een atelier in Cultuurstation Tracé.

Paenen werkt driedimensionaal. Met eenvoudige vormen en materialen creëert hij objecten en assembleert hij elementen tot entiteit. Hij confronteert ons met het verborgene, het niet-zichtbare, het niet-achterhaalbare, maar het toch dwingend aanwezige. Schilderijen, tekeningen en collages omvatten het oeuvre van hem.

“De kunstenaar is er zich van bewust dat het kunstwerk geen antwoorden dient te geven, maar vragen dient te stellen, dat het niet moet bevestigen of verklaren, maar dat het suggestief werkzaam dient te zijn.”

Doorheen de jaren blijkt jazzmuziek een enorme bron van inspiratie. De combinatie van de gelaagdheid en de expressieve vrijheid spreken hem enorm aan. Sommige werken zijn dan ook een ode aan bepaalde jazzmuzikanten.

Sinds 2020 werkt de kunstenaar aan een dagboek van postkaart-collages. Hierin verwerkt hij enerzijds oude beelden en anderzijds nieuwe beelden. Hij bekomt dan tot een geheel van abstracte beelden.

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre

Extra

Veltwijcklaan 222, 2180 Ekeren