Leslie Stoops heeft haar diploma van Keramist behaald aan Syntra Brugge in 2002. Daarna heeft ze nog enkele andere opleidingen en workshops gevolgd waaronder pottendraaien, glazuren, etc. Dankzij een levenslange fascinatie voor klei en de mogelijkheden dat het biedt, heeft ze in 2021 beslist om een atelier op te starten.

Het was haar bedoeling om een dynamische, vrije en inspirerende omgeving in te richten waar artistieke vormgeving en zingeving elkaar versterken. Door dit atelier kan ze de bijzondere ervaringen delen met anderen. Dagdagelijks is Leslie bezig met het maken van gebruiks- en sierobjecten. Ze geeft hierover verschillende workshops voor teambuildingactiviteiten, voor familie-namiddagen met ouders of grootouders, voor verjaardagen, etc.

Stoops vervaardigt een breed assortiment van kunst- en gebruiksvoorwerpen in keramiek en porselein: lavabo’s, bijzondere bloemenvazen en plantenbakken, borden, bekers, figuratieve creaties, etc. Hierbij werkt ze vooral met organische vormen en frisse kleuren.

“Met veel liefde en inspiratie worden er stuk voor stuk pareltjes geboren uit klei, gebakken met de mooiste sprankelende kleuren.” De bezoekers van het atelier kunnen in korte of langere opleidingstrajecten een uniek stuk voor zichzelf creëren, dromen of stoutste verwachtingen zelf vorm geven en realiseren. “Een kunstwerk, een geschenk, ... de klei ligt voor het kneden.”

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre

Extra

Bist 85, 2180 Ekeren