Muziek in de Wijk

Potingue + Mamadou Diabete & Percussion Mania

De karavaan van Muziek in de Wijk houdt tijdens de zomer dag na dag halt op de gezelligste plekjes en zorgt overal voor een heus buurtfeest. Met muzikanten van over de hele wereld en talent van dicht bij huis. Doorlopend is er ook een pop-up terras met hapjes en drankjes en tropische beats van lokale dj’s. In het kasteel kan je de fototentoonstelling In the Quietest Moments bezoeken, van Katrin Daems en Carole Vandervoort.

Uniek dit jaar is dat we elke woensdag om 18 uur starten met een parkbarbecue. In samenwerking met lokale verenigingen verzorgen we een uitgebreid groentebuffet en bakken we uw vlees gaar. Schuif gezellig aan! Opgelet, reservatie verplicht (vrijdag vóór aanvang van elke editie) via de link (rechts) op deze pagina. Voor een volwassene betaal je 15 euro (hamburger/worst/kippensaté (of vegetarisch aanbod) + groentenbuffet + brood), voor kinderen 10 euro per maaltijd (hamburger/worst + groentenbuffet + brood).

 

19.30 uur – POTINGUE
Bossa, Blues, latin en jazz zijn ingrediënten van het brouwsel Potingue. Bossanovaspecialist Juan en bluesharpspeler Ludo stellen hun ogen open voor allerhande invloeden. Samen met de band Funky V en stevige fundering van jazz bassist Dimitri en drummer-percussionist Steven Michielsen spelen ze de pannen van het dak. Swingen geblazen!

21 uur – MAMADOU DIABETE & PERCUSSION MANIA (Burkina Faso)
Mamadou’s vader was een befaamde griot (verteller) en muzikant, die alle begintunes voor Radio Burkina inspeelde. Toen zijn zoontje vijf was, werd ook hij ingewijd in deze kunst die van generatie op generatie werd doorgegeven. Samen wonnen ze heel wat prijzen. Mamadou zet nu de traditie voort met zijn eigen groep, die als een percussiewervelwind op het podium staat.

Meer info over de Zomer van Antwerpen.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis!
locatie
  • Park Hof de Bist
  • Veltwijcklaan 252
  • 2180 Ekeren