Muziek in de Wijk

The Blue Heathens Jazz Band + Maya Kamaty

Een zomer lang muziek in de stad. De karavaan van Muziek in de Wijk houdt dag na dag halt op de gezelligste pleinen of parken en zorgt overal voor ambiance. Met muzikanten van over de hele wereld en talent van dicht bij huis. Muziek in de Wijk is een feest voor de hele buurt en iedereen die mee aan tafel of op de dansvloer wil aanschuiven. Het hoofdprogramma bestaat uit internationale bands. Lokale helden verzorgen het voorprogramma. Doorlopend is er ook een uitgebreid kasteelterras met hapjes en drankjes en tropische beats van lokale dj’s.

19:30 - THE BLUE HEATHENS JAZZ BAND
Band rond de Spaanse trompettist Angel J Calvo Pérez, ook bekend van de Ambrassband, Radio Muzak, Murga Armada, Sindicato Sonico. Ze brengen de authentieke hot sound, typerend aan de jazzbands van New Orleans en Chicago in de jaren twintig en dertig. De band speelt ook geregeld als marching band op festivals, maar doet evengoed de jazzclubs en cultuurcentra aan met hun podiumact. Koper en vel worden inmiddels al een tijdje met liefdevolle hand getemd door frontvrouw Hanne Peetermans (geboren en getogen in Ekeren). The Blue Heathens Jazz Band blaast je warm in de hals en dropt je in ’t midden van de nacht op een broeierig Congo Square. Of op een zomeravond op het De Coninckplein, in de Antwerpse Seefhoek... of in park Hof De Bist natuurlijk!

21:00 - MAYA KAMATY
Ze groeide op met de muziek van haar vader, frontman van de beroemdste band van Réunion, Ziskakan. Hieruit creëerde Maya Kamatiy haar eigen geluid, een heruitgevonden versie van de maloya: de traditionele muziek van het eiland, vol Afrikaanse ritmes die meegebracht werden door slaven die in de suikerrietplantages te werk werden gesteld. In de Creoolse taal bezingt ze haar thuis: laat je meevoeren door de mooiste stem van de Indische Oceaan!

Gezien het succes van vorig jaar herhalen we onze mega-grill. In samenwerking met lokale verenigingen verzorgen we een uitgebreid groentebuffet en bakken we heerlijke vlezen en groetenburgers. Vergeet “Schat, wat eten we vandaag?!” en schuif gezellig aan. Voor 15 euro (kinderen 10 euro) kan je aan tafel om 18, 19 of 20 uur. Opgelet, reserveren is aanbevolen. Op is op!


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis
locatie
  • Park Hof de Bist
  • Veltwijcklaan 252
  • 2180 Ekeren

Extra

Een organisatie van de Zomer van Antwerpen in samenwerking met district Ekeren en 252 cc.

Inschrijven BBQ

bekijk ook in cc

Mega-grill

Parkbarbecue tijdens Muziek in de Wijk

wo 14 aug 2019 - 18.00 uur

Gezien het grote succes van vorig jaar hernemen we onze Mega-grill. Reserveer een plaatsje en geniet ondertussen van het programma van de Zomer van Antwerpen.