Muziek in de Wijk

Fijahborn + Kobo Town

Een zomer lang muziek in de stad. De karavaan van Muziek in de Wijk houdt dag na dag halt op de gezelligste pleinen of parken en zorgt overal voor ambiance. Met muzikanten van over de hele wereld en talent van dicht bij huis. Muziek in de Wijk is een feest voor de hele buurt en iedereen die mee aan tafel of op de dansvloer wil aanschuiven. Het hoofdprogramma bestaat uit internationale bands. Lokale helden verzorgen het voorprogramma. Doorlopend is er ook een uitgebreid kasteelterras met hapjes en drankjes en tropische beats van lokale dj’s.

19:30 - FIJAHBORN
Fijahborn is een reggae-band uit Tilburg. Alle muzikanten zijn familie of oude bekenden van elkaar die met een of meerdere bandleden in andere bands hebben gespeeld. De band rond zanger Cedric Martina bestaat uit muzikanten met Nederlandse, Curaçaose en Surinaamse roots. Maar op gitaar niemand minder dan Erik De Ridder, die zijn muzikale carrière startte aan de Academie van Ekeren. Het geluid van de band is ook het beste te omschrijven als een mix van reggae zoals dat in Suriname en op Curaçao wordt gespeeld. Fijahborn is vooral een live/festival-band die energieke optredens met een positive vibe neerzet. De roots van singer songwriter Drew Gonzalves liggen in het Caraïbische Trinidad, en dat hoor je! Genoemd naar de oude wijk in Port-of-Spain waar de calypso ontstaan is, mixt deze band met gemak het oude en nieuwe geluid van deze regio. Dancehall, reggae, ska en hiphop leggen de basis en Gonzalves’ poëtische teksten maken de ontembare, broeierige energie compleet.

21:00 - KOBO TOWN
Caraïbische calypso met een vleugje poëzie. De roots van singer songwriter Drew Gonzalves liggen in het Caraïbische Trinidad, en dat hoor je. Genoemd naar de oude wijk in Port-of-Spain waar de calypso ontstaan is, mixt Kobo Town met gemak het oude en nieuwe geluid van deze regio. Dancehall, reggae, ska en hiphop leggen de basis en Gonzalves’ poëtische teksten maken de ontembare, broeierige energie compleet.

Gezien het succes van vorig jaar herhalen we onze mega-grill. In samenwerking met lokale verenigingen verzorgen we een uitgebreid groentebuffet en bakken we heerlijke vlezen en groetenburgers. Vergeet “Schat, wat eten we vandaag?!” en schuif gezellig aan. Voor 15 euro (kinderen 10 euro) kan je aan tafel om 18, 19 of 20 uur. Opgelet, reserveren is aanbevolen. Op is op!


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis
locatie
  • Park Hof de Bist
  • Veltwijcklaan 252
  • 2180 Ekeren

Extra

Een organisatie van de Zomer van Antwerpen in samenwerking met district Ekeren en 252 cc.

Inschrijven BBQ

bekijk ook in cc

Mega-grill

Parkbarbecue tijdens Muziek in de Wijk

wo 31 jul 2019 - 18.00 uur

Gezien het grote succes van vorig jaar hernemen we onze Mega-grill. Reserveer een plaatsje en geniet ondertussen van het programma van de Zomer van Antwerpen.