Begin 2020 was Lara Rosseel dé verrassing van de Belgische jazzscene. Met een album dat ze uitbracht
had in eigen beheer (De Grote Vrouw) veroverde ze plots zaal na zaal. Maar eigenlijk niet verwonderlijk: die band zorgde voor een weelderige kleur en de composities van Rosseel, die regelmatig doordrongen zijn van exotische invloeden balanceren op die
benijdenswaardige grens tussen mysterie en herkenbaarheid. Muziek die het niet moest hebben van pocherige gymnastiek, maar een luid kloppend hart op maat van een breed publiek.

Nu zet Rosseel die veroveringstocht verder met een jong kwintet en een nieuw repertoire waarmee ze al die troeven weer een nieuwe wending kan geven. Houvast én fantasie staan centraal in rijke arrangementen, intieme uitweidingen en fijne klankschilderijen. Ze neemt zelf het fundament van de composities voor haar rekening, met de organische soul die haar eigen is. Trompettist Sam Vloemans (Cargo Mas, Bram Weijters’ Crazy Men) is al net zo thuis in jazz die lonkt naar exotische oorden. Gitarist Willem Heylen (AKI, Cinema Paradiso, SARGAM, La Piratesse, KRANKk, LEKI) wordt gekarakteriseerd door zijn diversiteit: van wereldmuziek en pop tot atmosferische jazz en elektronische muziek. Terwijl Sep François (The Colorist Orchestra), ooit via JazzLab op tournee met Ifa Y Xango, voor ongewone klanken met vibrafoon/percussie zorgt. Wild card is percussionist Angelo Moustapha, het sluitstuk van deze tot de verbeelding sprekende line-up.

Het nieuwe album Hert verscheen in het voorjaar van 2022 bij W.E.R.F. Records.

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro

Extra

Sam Vloemans - Trompet, bugel
Willem Heylen - Gitaar
Sep François - Vibrafoon, percussie
Angelo Moustapha - Drums, percussie
Lara Rosseel - Bas, composities