Kasteelfeesten

De legende van Flora en de Draak

De derde zaterdag van september vieren ridders en jonkvrouwen feest in en rond kasteel Veltwijck. Het park wordt omgetoverd tot een middeleeuws dorp met allerlei attracties en activiteiten voor jong en oud. Een programma vol theater, muziek en folklore.

Tussen 14 en 20 uur kun je op een interactieve manier kennismaken met vervlogen ambachten, vaardigheden, middeleeuwse spellen en gebruiken. Net zoals in de middeleeuwen speelt het leven zich af op en vooral rondom de waterburcht van de lokale Heer. Het dorp zal deels worden bemand door middeleeuwers en deels door lokale verenigingen die zich net zoals vorig jaar rond het kasteel van Aert van Veltwijck opstellen.

Dit jaar vindt er opnieuw een riddertornooi plaats met paarden en échte ridders. Zorg dat je dus tijdig in het park bent en geniet met volle teugen! Zelfs foodies komen aan hun trekken op de kasteelfeesten. Dit jaar organiseren we een historisch bufffet met authentieke Middeleeuwse hapjes. Reserveren moet vooraf en kan via  www.kasteelfeestenekeren.com. Je betaalt online en krijgt een bevestiging per mail toegestuurd.

En er is nog meer goed nieuws: kunstencollectief Etna is terug! Dit keer komen ze naar Kasteel Veltwijck voor een gratis inloopworkshop wapenschildjes knutselen. De workshop gaat door van 14 tot 17 uur aan de infostand van 252 cc en is helemaal gratis. Je hoeft je niet in te schrijven op voorhand.

Het gedetailleerde programma vind je op www.ekeren.be.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis!
locatie
  • Kasteel Veltwijck
  • Veltwijcklaan 27
  • 2180 Ekeren

Extra

Inloopworkshop ETNA: gratis tussen 14 en 17 uur

Historisch buffet: vooraf reserveren via www.kasteelfeestenekeren.com.