astronaut

The Island Indoors

Maltese kunstkamer in een Ekers kasteel

In 2018 is de Maltese hoofdstad Valetta een heel jaar lang Europese Culturele Hoofdstad. De perfecte gelegenheid dus om hedendaagse kunst de Maltese grens over te laten steken tot helemaal in Ekeren! Uitgeweken Antwerpenaren Ann Laenen en Stefan Kolgen, vervoeren je samen met een delegatie Maltese en Ekerse kunstenaar(s) naar een kunstkamer in het kasteel. Een kamer met een eigen verhaal die ogenschijnlijk baadt in een rustige baroksfeer, maar niets is wat het lijkt…

Geïnspireerd geraakt door de kunstkamer en zin om met de kunstenaars in gesprek te gaan? Op zaterdag 10 november organiseren de curatoren een barokdebat over kunst en kunsteducatie tijdens de openingsuren van de expo. Naast een deel van de kunstenaars is ook Johan Desmet aanwezig om de masterclass toe te lichten die hij eind augustus in Malta gaf. Na afloop is er tijd voor een informele babbel en een drankje.

Voor de finissage trekt Gert Vanlerberghen alle registers open en liet hij zich voor een gloednieuwe Ballonnenvreest inspireren door de kunstkamer. Het kind kreeg ook een naam, en wat voor één: HEDONISMUZ. Geef je ogen en vooral oren de kost; Gert toornt je mee het kasteel der lusten in voor een spectaculaire avond.

Met werk van: Caesar Attard, Matthew Attard, Aaron Bezzina, Ryan Falzon en Marc Thiron.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis!

Extra

expo is geopend van dinsdag t.e.m. zaterdag tussen 14 en 17 uur