Q_reer

Concertfotografie door Wannabes

In januari 2006 werd een onafhankelijk collectief voor rockfotografen boven de doopvont gehouden door Tim Broddin en Anton Coene. Uit zelfrelativering, het kan ook in dronken bui geweest zijn, gaven ze het kind de naam Wannabes. Met enkele bevriende fotografen trokken ze vanuit Antwerpen en Gent naar de Belgische concertzalen en festivals. Om artiesten door hun lens te trekken, maar vooral gewoon om lol te hebben. Dertien jaar later telt Wannabes niet alleen 18 jonge en enthousiaste fotografen, maar ook een enorme kast vol indrukwekkend beeldmateriaal.

Jokko is eventfotograaf en voor dit project curator van dienst. In het dagelijkse leven is hij huisfotograaf voor Studio Brussel, Rock Werchter, Pukkelpop, Gladiolen, De Roma... maar ook foto’s van live tv shows zoals De Mia’s en Dancing With The Stars zijn van zijn hand. Jokko zijn werk oogt ruw. Het is kleurrijk en to-thepoint. En hij gaat er altijd voor. En razendsnel. In Ekeren kennen we hem ook als huisfotograaf van het festival Cirque@Taque.

Voor deze tentoonstelling nodigde Jokko het onafhankelijk collectief voor rockfotografie Wannabes uit en stelt hij een tentoonstelling samen doorheen het kasteel. Deelnemende fotografen zijn Jens Baert, Philippe Denayer, Jokko, Stijn Van Minnebruggen, Julie Rommelaere, Tim Broddin, Thomas Geuens, Bart Werbrouck, Kevin Meyvaert, Ann-Katrien Van De Velde en Britt Adams.

Wil je zelf eens artistiek aan de slag gaan en enkele livebeelden schieten? Speciaal voor deze avond nodigde de curator een paar bevriende rockbands uit om zijn vertrouwde werksfeer weer te geven. Breng je gerust je fotocamera mee en ga aan de slag!

OPENINGSFEEST

Deze avond is gratis. De tentoonstelling is vrij te bezoeken.
Wil je ook de concerten in de podiumzaal bijwonen moet je vooraf tickets reserveren.
Tickets worden vrijgegeven vanaf vrijdag 18 oktober 2019 om 10 uur. Alle tickets zijn uitgedeeld. Maar niet getreurd. De tentoonstelling is die avond toegankelijk.

20:00 – Gratis hapjes en drankjes
21:00 – TO THE BONE
22:00 – HIGH HI
23:00 – EQUAL IDIOTS (try-out)

Equal Idiots - Put my head in the ground

High Hi - Madison

To The Bone - Whatever You


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis

Extra

vr 8 nov 2019 om 20 uur openingsfeest
Feest is gratis toegankelijk.
Tickets voor TO THE BONE en EQUAL IDIOTS zijn helaas ​​​​​niet meer beschikbaar.​

za 9 t.e.m. 29 nov 2019 tentoonstelling
Expo is geopend van di tem za tussen 14 en 17 uur.