Bram Weijters’ Crazy Men

Bruisende jazz in het kasteel

Gitarist Anthony Claeys opende samen met Fré Madou en Tom Lambrecht op een schitterende wijze de eerste van vier bruisende jazzavonden in Kasteel Hof De Bist. De aftermovie hieronder brengt dit mooi in beeld. Vrijdag 22 november staat er een twee editie op ons cultuurprogramma.

Anthony laat zich die avond bijstaan door niemand minder dan een collega docent van de Academie van Ekeren, nl Sander De Winne. Sander is een zeldzame mannelijke vocalist die de Belgische jazzscène kleur geeft. Een warme bariton, grote flexibiliteit en buitengewoon origineel stemgebruik maken van Sander één van de interessantste jonge zangers van dit moment. Janos Bruneel op contrabas en Matthias De Waele op drum vervolledigen dit gelegenheidsensemble.

Bram Weijters sluit de avond af met zijn Crazy Men. Crazy Men is een avontuurlijke duik in vaderlandse jazzrock en fusion, vertrekkend van het album Here Comes the Crazy Man van Koen De Bruyne dat werd uitgegeven in 1974. Met de strafste muzikanten van de huidige jazzscene in zijn rangen, gaat Bram dit repertoire te lijf.

Aftermovie Jazz in Kasteel Hof De Bist

And Here Comes The Crazy Man


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • vvk: 8 euro
  • kassa: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Time table:

20.30 uur
Anthony Claeys (gitaar), Sander De Winne (zang), Janos Bruneel (contrabas) en Matthias De Waele (drum)

22 uur

Bram Weijters’ Crazy Men met Bram Weijters (toetsen), Sam Vloemans (trompet), Andrew Claes (tenorsax, EWI en elektronica), Vincent Brijs (baritonsax), Dries Laheye (basgitaar) en Steven Cassiers (drums)

bekijk ook in cc

Good.Doog

Bruisende jazz in het kasteel

vr 25 okt 2019 - 20.30 uur

Zeg “drummer, experiment en verbeelding” en de naam Teun Verbruggen gaat over ieders tong. Sinds zijn afstuderen in 1999 is hij niet meer weg te slaan uit de top van de Belgische Jazzscene.

Tumla en Anthony Claeys 4tet

Bruisende jazz in het kasteel

vr 7 feb 2020 - 20.30 uur

Anthony Claeys is een bekend begrip in en rond de Ekerse jazzwereld. Met zijn 4tet brengt hij eigen composities, moderne jazz met knipoog naar andere stijlen, iets wat het publiek enorm smaakt.

Emily & Jelle Van Giel Group | VERPLAATST

Bruisende jazz in het kasteel

vr 24 apr 2020 - 20.30 uur

De Ekerse Emily Van Overstraeten, kortweg Emily, heeft een stem als een nachtegaal. Liefhebbers van Joni Mitchell, Nina Simone, Feist, Angel Olson, Sam Amidon, The Smiths en anderen kunnen hun voorliefde delen tijdens dit optreden.