Ik was er (niet) bij

Creaties in tijden van crisis

Yes, de zomer staat voor de deur! En dat de zomer van 2020 uniek wordt, moeten we jullie niet uitleggen. Parkevenementen als Cirque@Taque, Ekeren Zingt, Muziek in de Wijk… brengen normaal heel wat bewoners op de been. Veel van deze events zijn door de corona-maatregelen jammer genoeg uitgesteld of afgelast.

Traditiegetrouw lanceert het cultuurcentrum in augustus ook een zomertentoonstelling op basis van foto’s van het afgelopen seizoen. Onder de noemer Ik was erbij blikken we dan nostalgisch terug op het programma. Uiteraard wordt het huidig seizoen gekenmerkt door een drastische onderbreking. Sinds 13 maart 2020 werden de deuren van Hof De Bist gesloten en een groot deel van de activiteiten geannuleerd.

Maar culturo’s blijven niet bij de pakken zitten! Meer dan ooit merken we dat kunst en cultuur een noodzaak zijn. Enerzijds vinden mensen tijdens deze lockdown troost en steun in fotografie, film, literatuur, poëzie, en beeldende kunst. Anderzijds zien we in het straatbeeld en op sociale media de nood om artistiek uit de hoek te komen. Isolement kan duidelijk leiden tot creativiteit. Gezien wij jullie niet kunnen laten zien wat er in Hof De Bist heeft plaatsgevonden, willen we de rollen omdraaien en alle kunstenaars uitnodigen om te tonen wat zij de voorbije maanden hebben gecreëerd.

Concreet vertrekken we een reeks beelden die representatief zijn voor de werking van 252 cc. Deze selectie wordt aangevuld met foto’s, filmpjes, kunstwerken van thuis. Zowel atmosferische locatiebeelden als foto’s van personen tijdens de lockdown komen in aanmerking. De activiteit, het project, de uitvoerder alsook de datum worden steeds vermeld. De tentoonstelling Ik was er (niet) bij wordt opgesteld in kasteel Hof De Bist. 

Het zangerscollectief - Laura Blijfbini


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd