The Homecoming

Zomerexpo door de Hofleverancier

The Homecoming is een groepstentoonstelling met lokale en buitenlandse kunstenaars – met beginnende en gevestigde waarden, waarin verscheidene kunstdisciplines aan bod komen: fotografie, beeldhouwkunst, performance, installaties, audiokunst, schilderkunst, collage en video. De tentoonstelling is een visuele en auditieve ontdekkingstocht doorheen het kasteel en het park. De verschillende kunstwerken zijn esthetisch vervoerend, spannend, fascinerend en soms ook grappig en ontroerend.

Wat begon met een jaarlang artistiek onderzoek van Hofleverancier/curator Jan Van Woensel in We Traveled Across Seven Lakes, eindigt nu in (een poging tot) thuiskomen – voorgesteld in de gedaante van diverse kunstwerken. The Homecoming presenteert dus naast een thuiskomst ook een open einde.
De herder-curator vertrok met een kleine groep kunstenaars tijdens het kick-off event The Departure en verloor er enkele onderweg. Er was een moment van herbronning nodig, waar de jam- en poëziesessie The Ritual Night perfect voor was. Tijdens The Fall staat de Hofleverancier tijdens een boeiende lezing nog even stil bij het vallen-en-opstaan, niet enkel bij het maken van een tentoonstelling, maar bij het leven in het algemeen. Zijn thuiskomst (The Homecoming) is een waar feest met veel méér artiesten die met hem mee wilden reizen. Het werd een boeiende zoektocht die eindigt in een warme en vertrouwde omgeving, het cultuurcentrum. The Homecoming is een viering van een reis, een thuiskomen van reizigers en een nieuwe start.

Deelnemende kunstenaars: Barbara Bervoets, Christine Clinckx, Cult of Slaves & The Broken Strings Trio, Stief Desmet, Marie Dhaese, France LeJeune, Kumi Oguro, Lore Rabaut, Lee Ranaldo, Lucas Devriendt, Johan Tahon, Bart Van Dijck, Paul Van Hoeydonck, Olivia Van Impe, Peter Van Impe, Philippe Vandenberg, Jonas Vansteenkiste, David Wechsler, Emerald Rose Whipple

** OPENINGSFEEST MET LIVE PERFORMANCE EN MUZIEK - 2 JUNI 2018 VANAF 16 UUR **

Op een aantal momenten kan je aansluiten bij rondleidingen en wie een hondje heeft, kan die gratis laten portretteren door kunstenares France LeJeune tijdens één van de Happy Dogs-sessies.

The Homecoming geeft ruimte aan: Kumi Oguro's artistieke interpretatie van een lokale, tragische volkslegende; Christine Clinckx's beklijvende vertegenwoordiging van de oorlog en sociale onrust in de regio; Bart van Dijck die als een vos in de nacht lang na afloop komt aangeslopen en een onzichtbare performance geeft; dromen over de ruimtevaart met Paul Van Hoeydonck; David Wechsler's folk song geschreven over een beeldje op de maan en zijn eenzaamheid; de tragische schilder Philippe Vandenberg die in de marge van de samenleving ronddwaalt en zoekt naar een onmogelijke uitweg; de folk noir band Cult of Slaves die een hartverwarmend moment van samenhorigheid brengt; de wereldberoemde noise muzikant en singer-songwriter Lee Ranaldo die geblinddoekt optrad, sukkelend in een wereld tussen soundscapes en live poëzie; de psychologische spanning van de thuis gezien door de ogen van Jonas Vansteenkiste; sculpturen die zelfportretten van Johan Tahon zijn en die sjamanistische kwaliteiten hebben; de fysieke en emotionele spanning tussen twee lichamen bij Marie Dhaese; France LeJeune's portretten van (hopelijk) iedere hond in Ekeren; Lucas Devriendt die door het schildersdoek wil kunnen kruipen om fictie en realiteit met elkaar te verzoenen; Emerald Rose Whipple's pointillistische schilderijen van de Amerikaanse jeugd die zich verveelt en zich onthecht voelt; collages van foto's van de Ekerse natuur en de fysieke aanraking daarmee door de Barbara Bervoets; de versteende, zwarte dieren in het werk van Stief Desmet - als ware het schaduwen uit een andere wereld; Lore Rabaut's onmogelijke pogingen om een volledige stad te tekenen in één lijn; de beloftevolle Ekerse kunstenaar Olivia Van Impe's sculpturale werk dat nooit een definitieve vorm wil aannemen; en de monumentale stalagtietvormige beelden van Peter Van Impe die zo hoog mogelijk willen reiken.

 

Met werk van: Barbara Bervoets, Christine Clinckx, Cult of Slaves & The Broken Strings Trio, Stief Desmet, Lucas Devriendt, Marie Dhaese, France Lejeune, Ina Leys, Kumi Oguro, Lore Rabaut, Lee Ranaldo, Johan Tahon, Bart Van Dijck, Paul Van Hoeydonck, Olivia Van Impe, Peter Van Impe, Philippe Vandenberg, Jonas Vansteenkiste, David Wechsler & Emerald Rose Whipple


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis!

Extra

De expo is gratis geopend van dinsdag t.e.m. zaterdag tussen 14 en 17 uur.