Charlotte Verlinden en Charlotte Wellens

Folie à deux

Charlotte Verlinden en Charlotte Wellens staan aan het begin van hun acteercarrière. Beide dames studeren eind dit jaar af aan de masteropleiding drama van de LUCA School of Arts. Voor de creatie van hun mastervoorstelling Folie à deux sloten ze zich enkele weken op in de podiumzaal van Hof De Bist. Wij staken alvast ons licht bij hen op tijdens een interview.

Jullie zijn nieuwe spelers in een boeiend podiumkunstenlandschap. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Wij hebben elkaar vier jaar geleden leren kennen tijdens het toelatingsexamen van de LUCA School of Arts en er was meteen een klik. Onze band is gedurende die vier jaar alleen maar hechter en hechter geworden. Voor onze leerkrachten en medestudenten was het duidelijk: Team Charlie was geboren.

Folie à deux wordt jullie eerste theaterworp. Hoe zijn jullie begonnen aan het creatieproces?
Wij halen heel veel inspiratie uit ons eigen leven. We beleven ontzettend veel boeiende momenten en amuseren ons vaak rot, maar kennen zeker ook mindere periodes. De voorstelling wordt een afspiegeling van het dagelijkse leven. De hechte vriendschap die we gedurende onze opleiding hebben opgebouwd wordt in al haar facetten ook weerspiegelt in de voorstelling.

Tot slot, waarom moeten de theaterliefhebbers van 252 cc jullie voorstelling zeker gezien hebben?
We zijn een jong en dynamisch duo en brengen heel herkenbaar theater. We houden onze bezoekers een spiegel voor en laten ze nadenken over hun eigen relaties. We trachten op een heel energieke manier enkele taboes te doorbreken maar garanderen vooral een fijne theatertrip voor jong en oud.

Wij zitten alvast op de eerste rij!


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • standaardtarief: 8 euro
  • kassatarief: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro