©Jokke

Expeditie Ekeren / Rozemaai

Culturele en culinaire ontdekkingstocht

Vanaf januari 2019 horen de wijken Rozemaai en Schoonbroek officieel bij het district Ekeren. Daarom zochten wij voor jullie naar interessante locaties in deze buurt en overstelpen we je met artistiek talent. En hoe kan dat beter dan door een expeditie? We bestuiven de wijk met een reeks culturele acts op originele plekken en nodigen jullie uit om gezellig samen te genieten van een maaltijd.

WANDEL DOOR DE WIJK

Tussen 14 en 18 uur vinden er allerlei artistieke acts plaats op de meest uiteenlopende locaties. Gert Vanlerberghe is naast de geestelijke vader van Ballonenvrees ook dichter en romanschrijver. Tijdens deze Expeditie kan je hem bewonderen in een appartement met zicht op natuurgebied De Oude Landen en de Antwerpse haven.Hij laat zich voor ons inspireren door de vergezichten die we bewonderen. In een leegstaande garage staat Fusie opgesteld, een indrukwekkende installatie van beeldend kunstenaar Christine Clinckx. Deze bezwerende filmprojectie wordt muzikaal begeleid door partner-in-crime Michel VerkempinckAnthony Claeys is een bekende jazzgitarist en docent aan de muziekacademie van Ekeren. Hij genoot zijn opleiding aan het Antwerpse en Amsterdamse conservatorium en kleurde reeds de podia van oa. Jazz Middelheim en het North Sea Jazz festival. Tijdens onze Expeditie laat hij zich vakkundig bijstaan door Fré Madou op contrabas. Centraal in de wijk wordt er een kantoor ingenomen door studenten fotografie van Academie Noord. Het gebouw volledig tonen de studenten via een pecha kucha hun talent.

EXPEDITIE ROZEMAAI

Als je een ticket reserveert, bezoek je tussen 16 en 18 uur onder begeleiding van een gids vier acts en kan je genieten van een wereldbuffet in het Ontmoetingscentrum. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt!

SLOTFEEST

Om 19 uur komen we samen ter hoogte van het Ontmoetingscentrum waar een unieke vuurvoorstelling plaatsvindt. In de zaal speelt de Marokkaanse zanger Jaouad Alloul, die naambekendheid maakte als deelnemer van The Voice Vlaanderen en te zien was in het programma Taboe met Philippe Geubels. Maar hij is bovenal een briljant zangtalent en beloftevol theatermaker. Jaouad brengt intieme songs waar je haren van gaan rechtstaan. Vervolgens verhogen we het tempo met Olga Romanova. Deze buurtbewoonster, met Oekraïnse roots, brengt volksmuziek in pop arrangement. Om 21 uur gaan alle stoelen aan de kant. Brazzmatazz, een 18-koppige brassband uit het Gentse, zorgt gewapend met blazers en percussionisten voor een energieke sound. Het resultaat is hoogst dansbaar, eeuwig veranderend en een onweerstaanbaar opzwepend muzikaal feest. Ideale afsluiten voor Expeditie Rozemaai!

"Rozemaai Erbaai!"
"Nu nog gaai erbaai!"


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • standaardtarief: 14 euro
locatie
  • Ontmoetingscentrum Rozemaai
  • Ferdinand Verbieststraat 54
  • 2180 Ekeren

Extra

buffet inbegrepen
voor deze activiteit is het kansentarief niet geldig