Expeditie Ekeren / Driehoek

Op culturele ontdekkingstocht in Ekeren Centrum

Op zondag 6 mei strijkt de Expeditie karavaan neer in het centrum van Ekeren. Bibliotheek Driehoek en het voorgebouw van Sint Vincentius worden het decor van dienst.
Op het programma staat niemand minder dan singer-songwriter Niels Boutsen alias Stoomboot. Niels won de Nekka-kleinkunstwedstrijd en stond reeds op het podium met Jan De Wilde en Kommil Foo. Eind vorig jaar bracht hij zijn derde full album Zwarte doos uit. Zijn nummers Nina, Spanjaard en Moe werden weken lang grijs gedraaid op Radio 1 en Radio 2. Als er één jonge artiest de échte kleinkunstfakkel heeft overgenomen, dan is het Stoomboot.

Stefan Paridaen stond samen met Kurt Demey in de finale van het Belgisch Kampioenschap goochelen en de finale van Belgium’s Got Talent. Tijdens Expeditie Ekeren wordt hij alleen voor de leeuwen gegooid. Zijn show is interactief, verbazingwekkend en humoristisch maar het ultieme doel is de verwondering.

Lenski & De Busser laten ons dan genieten van een subliem staaltje videokunst. Line Haseldonckx neemt ons mee in haar verhaal Chapter Zero. Een kortfilm gedraaid in Korea met een uitmuntende beeldtaal & een beklijvend abstracte vertelling.

Afsluiten doen we met niemand minder dan theatercoryfee Warre Borgmans. Warre is een topacteur met een indrukwekkende staat van dienst. Een rasverteller ook, die zowel dramatisch als lichtvoetig uit de hoek kan komen. Hij brengt samen met muzikale helden Jokke Schreurs & Big Dave een beklijvende vertelling. Verwacht je een vertelling boordevol humor, poëzie en zelfironie. Tijdens de middag kan je genieten van een heerlijk buffet.

Zoals altijd wordt de groep verdeeld in twee en legt iedereen onder begeleiding van een gids een ander parcours af met dezelfde culturele componenten. Tijdens de middag bieden we iedereen graag een heerlijk buffet aan, waarna beide groepen genieten van het finale optreden van Expeditie Driehoek.

 PROGRAMMA

11u: Ontvangst publiek in Bibliotheek Driehoek / verdelen in twee groepen

Groep 1

11.15u – 11.40u: Stefan Paridaen 
11.40u – 11.50u: De Busser & Lenski 
12.10u – 12.35u: Stoomboot 
12.35u – 12.45u: Line Haseldonckx – Chapter Zero 

Groep 2

12.10u – 12.35u: Stefan Paridaen 
12.35u – 12.45u: De Busser & Lenski 
11.15u – 11.40u: Stoomboot 
11.40u – 11.50u: Line Haseldonckx – Chapter Zero 

 Gemeenschappelijk programma

13u – 14u: Brunch

14u – 15.15u: Warre Borgmans, Jokke Schreurs & Big Dave – Blèten


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • standaardtarief: 14 euro
  • kassatarief: 16 euro
locatie
  • Bibliotheek Driehoek
  • Driehoekstraat 43
  • 2180 Ekeren

Extra

brunch inbegrepen