Dancing In The Night

Erfgoeddag 2020

Documentatiecentrum Mariaburg wil het nachtelijk uitgangsleven in de wijk evoceren via filmprojectie en een tentoonstelling met foto's en affiches. Mariaburg stond vroeger bekend als uitgaansbuurt. Vele jongeren uit de omgeving hebben zich destijds kunnen ontspannen op talrijke bals in diverse zalen als Dancing Neptune, Dancing Ricardo, Ciné Rio, feestzaal Prins Albert, parochiezaal Elcks Thuys. Vanaf 1958 kenden ook de jeugdclubs een groot succes: Jeugdclub Jeli, Jeugd en Ontspanning, Jeugdclub Mariaburg, Jeugdhuis Jema, Rubicon…  Jaarlijks werden grootse bals georganiseerd in het kader van de Bierfeesten, de Zomerfeesten, de Mariaburgse Feesten. De thans rustige woonwijk heeft ooit dus een druk nachtleven gekend.

De expositie biedt een unieke kans om herinneringen aan de tijd van toen op te halen. Om 10.30 uur zal een geleide wandeling plaatsvinden langs de verschillende dansgelegenheden. Onderweg vertellen de gidsen pittige anekdotes over hoe er gefeest werd vorige eeuw. Na aankomst in het Wijkcentrum Nieuw Kwartier wordt om 12 uur aan de deelnemers een aperitief aangeboden.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis
locatie
  • Wijkcentrum Mariaburg
  • Van de Weyngaertplein 38
  • 2180 Ekeren-Mariaburg

bekijk ook in cc

Hedonismuz II

7 jaar Ballonnenvrees

za 10 okt 2020 - 20.00 uur

Die gedachten waarop nachten kunnen breken, verblind door een gebrek aan licht. Een overpeinzing komt altijd onverwacht. Ze rijt elke onervaren jonge nacht moeiteloos aan flarden. Amper opgewassen tegen wie geen aandacht heeft voor nachtelijke pracht.