Ekerse Cultuurprijzen

Huldiging winnaars

Met de tweejaarlijkse cultuurprijzen wil het district Ekeren mensen in de bloemetjes zetten die een bijzondere prestatie leverden op cultureel vlak in het district, in de categorieën: carrièreprijs, blikvanger en beloftevol talent. Elke laureaat ontvangt een trofee van de hand van beeldhouwer Peter Van Impe. Door de corona-perikelen werd de uitreiking uitgesteld naar september 2020. Tot en  met 1 juli 2020 kon de Ekerenaar nominaties doorgeven. Op donderdag 17 september worden de winnaars bekend gemaakt.

Gezien spontane recepties momenteel nog niet toegelaten zijn, vragen we om per bubbel aan tafel te blijven zitten en bieden we een concert aan van Bonnie & Chief. Dit muzikale duo speelt met liefde voor elkaar en voor oude rootsmuziek. In eenzame weidse gitaren en een versleten accordeon, hoor je echo’s van seashanties en oude folksongs. De stemmen van Nele Palinck (lokaal talent) en Chritof Annaert blenden perfect in elkaar en dansen als het begin en einde van een lange nacht, waarna we in de schommelstoel onder de warme deken van hun songs onze roes uitslapen.

Dit is een intiatief van het district Ekeren met ondersteuning van 252 cc.

Uit De pers:

Het district Ekeren reikt tweejaarlijks drie cultuurprijzen uit. “Ondanks corona willen wij het culturele leven in ons district toch aanmoedigen, promoten en waarderen”, zei districtsschepen Marc Elseviers (N-VA), bevoegd voor cultuur. De carrièreprijs wordt postuum toegekend aan de Mariaburgse beeldhouwer Mon Van den Broeck. In de categorie Blikvanger werd Robert Van Deun gelauwerd. Van Deun maakte de financiering van de renovatie van het Bremserorgel in de Sint-Laurentiuskerk van Schoonbroek tot zijn levenswerk. Tom Johnson werd als beloftevol muzikant en dirigent gevierd. Voor deze editie werd beeldhouwer¨Peter Van Impe aangezocht de prijsbeeldjes te ontwerpen.(mawo)

bron : GVA


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis!
locatie
  • Elcks Thuys
  • Van de Weyngaertplein 13
  • 2180 Ekeren

Extra

De uitreiking vindt niet plaats in kasteel Veltwijck maar in feestzaal Elcks Thuys.