astronaut

DAKkan!

Wat doet die kip op dat dak?

Ooit al eens op hoog niveau je culturele geest willen verruimen? En tegelijkertijd de stad van de toekomst vorm geven? Dan is DAKkan iets voor jou!

Op zaterdag 29 en zondag 30 september kan je voor het eerst kennismaken met enkele inspirerende Antwerpse daken. Het dak is niet langer het bovenste stuk van een gebouw. Het dak is niet langer enkel de speeltuin van meeuwen en katten. In Antwerpen kan jij tijdens het laatste weekend van september genieten van de kracht en de mogelijkheden die daken bieden. Meer openbare ruimte, meer plek voor kunst, cultuur, ontspannen, sport en spel. Alles wat we doen op de begane grond, kan ook op het dak.
Naast een uitgebreid cultureel programma staat dit weekend ook in het teken van inspiratiewandelingen. Ontdek hoe buren of bedrijven hun dak vergroenden. Hoe wateropvang of energieopwekking op daken een deel kan uitmaken van de stad van de toekomst. En ga naar huis met een waslijst aan activiteiten die ook op jouw dak zouden passen.

Wim Muyllaert ontwierp een muzikale kip die op 30 september neerstrijkt in de tuin van het Wijkcentrum tijdens de Mariaburgse Feesten. Wanneer de baroktonen over het binnenplein klinken, wordt de kip wakker en begint ze aan haar dagelijkse taak: gouden eieren leggen… Tot 18 oktober kan je Belinda de kip nog bewonderen en aaien in kasteel Hof De Bist tijdens de expo Barok Vandaag!


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis!
locatie
  • Wijkcentrum Mariaburg
  • Van de Weyngaertplein 38
  • 2180 Ekeren-Mariaburg