Bus-Kruid Festival - dag 3

Culinair Explosief Festival

We starten het nieuwe seizoen met een knaller van formaat! Net zoals de voorbije twee jaar kan je tijdens het Bus-Kruid Festival genieten van super lekker eten en een stevige portie cultuur. Het wordt weer een feest voor groot en klein. Gezelligheid troef! Tijdens Bus-Kruid kan je proeven van de lekkerste streetfood van het moment, elk met hun eigen accent. Bus-Kruid valt op door gebruik te maken van natuurlijke elementen. Het terrein bestaat uit gerecycleerde en organische materialen, kleurrijke groene accenten.

Naast lekker eten en drinken kan je ook genieten van een goed gekruid programma. Op zaterdag beginnen we om 12 uur met een aanbod van eetkramen om de vingers van af te likken. Op het podium niemand minder dan:

ZANNEMIE EN DE BENDE - 14 uur
Zannemie en de bende gaat op muzikale roadtrip. Met een lading gloednieuwe muziek, zottigheden en verfrissende miniverhalen. Puree kan je bij ons niet eten, maar moet je doen. (Huh?). Stil blijven klinkt bij (z)Annemie nogal uitbundig en zwemmen doet ze op het droge. Zoals gewoonlijk doet ze dat samen met Veston, Toetermans, Klopterop en d’Onderlaag. Een bende om ‘a’ en ‘i’ en ‘U’ tegen te zeggen. Nieuw en al warm omarmd in kindermuziekland! (z)Annemie en de bende staat voor ‘volgroeide muziek voor groeiende mensen’ en voor ‘muzikaal engagement op het ons BusKruidpodium’.

THE CALICOS - 16 uur
Americana in België? Het kan. The Calicos bewezen het door Humo’s Rock Rally 2018 te winnen, waar ze werden geprezen door hun maturiteit en vakmanschap. Het zestal staat bekend om haar gelaagde en uitgebalanceerde liveset. “Tijdens de finale in de AB werd vrij snel duidelijk: weinig bands waren beter ingespeeld dan The Calicos. De Antwerpse band rond zanger Quinten Vermaelen was veruit de meest melodieuze in een finale met veel aandacht voor gitaren” aldus de Standaard.

In kasteel Hof De Bist krijg je overdag tips over het nieuwe seizoen en kan je tijdens dit weekend (zelfs digitaal) tickets bestellen aan soldenprijzen. Doorlopend kan je de tentoonstelling van Dennis Tyfus & Nico Dockx bewonderen en het verhaal van Takako Hamano op de zolder beluisteren.

Plan je een familiedag? Op zondag leggen we vooral de kinderen extra in de watten. In kasteel Hof De Bist kan je de voorstelling Knibbel Knabbel Knuis van Kip Van Troje bijwonen, luisteren naar een Leeslekker verhaal.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • Park Hof de Bist
  • Veltwijcklaan 252
  • 2180 Ekeren

Extra