Bewonder

Beelden brengen ode aan de zorg

Ondanks hét behalen van de piek, de sommelende berichtgeving en mogelijk optredende corona-moeheid, vergeten we misschien hoe schrijnend situatie in de ziekenhuizen en zorgcentra was. Houdt iedereen zich nog aan de maatregelen? Houden we nog wel voldoende afstand? Nu de maatregelen versoepelen zijn mondmaskers des te belangrijk en op bepaalde plekken verplicht.

Ook vanuit cultuur willen we een ode brengen aan de zorgverleners. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Het is bewonderenswaardig hoeveel mensen er zich vandaag inzetten voor anderen. Hoeveel verplegers, zorgverleners maar ook havenarbeiders, kassabedienden, postbodes, vrachtwagenchauffeurs en vrijwillige hulpverleners riskeren dagelijks hun eigen gezondheid? De maatregelen correct blijven toepassen, zijn daarom van cruciaal belang. In Ekeren willen we bewoners herinneren aan de richtlijnen via de kunstwerken in de publieke ruimte. Op verschillende plekken kon je aanpassingen opmerken aan de beelden die symbool staan voor de zorg tijdens deze moeilijke tijden. 

We realiseerde dit project in samenwerking met Atelier Streep, wat de verzamelnaam is voor het dromerige en eclectisch creatief werk van grafisch vormgever Laura De Roey. Kom gerust dichterbij, maar hou voldoende afstand! Op vraag van Collectie Kunst in de Stad en het Middelheimmuseum zullen de maskers slechts kort fysiek aanwezig zijn. Het geheel werd daarom mooi in beeld gebracht door onze corona-curator Jokko. Alle details kon je (in detail) bewonderen tijdens de tentoonstelling Ik was er (niet) bij in kasteel Hof De Bist.

Elke week posten we 2 filmpjes op Facebook

Bewonder is een initiatief van 252 cc in samenwerking met Atelier Streep en Collectie Kunst in de Stad / Middelheimmuseum.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis
locatie
  • 252 cc - Ekeren centrum: Kristus Koningplein, Dorpstraat, Markt, Driehoekstraat en Kloosterstraat
  • Dorpstraat 1
  • 2180 Antwerpen

Extra

De film 'Bewonder' was te zien tijdens de tentoonstelling Ik was er (niet) bij in kasteel Hof De Bist.