©Jokko

Tumla en Anthony Claeys 4tet

Bruisende jazz in het kasteel

Anthony Claeys is een bekend begrip in en rond de Ekerse jazzwereld. Met zijn Anthony Claeys 4tet brengt hij eigen composities, moderne jazz met knipoog naar andere stijlen, iets wat het publiek enorm smaakt. Zijn 4tet bestaat uit: Egor Doubay op sax, Fré Madou op contrabas en Nico Manssens op drums

Anneleen Boehme (contrabas) en Fien Desmet (zang) vormen samen Tumla. Ze leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en vonden elkaar in een gelijklopende muzieksmaak en een gedeelde passie voor jazz.

Naast de theaterwereld treden ze ook steeds vaker samen op, met zowel eigen werk als een selectie van nummers die hen beiden aanspreekt. Hun interesse voor literatuur en poëzie brengt hen onder meer ook bij gedichten van W.H. Auden die zij samen op muziek hebben gezet. Dit constante zoeken naar connecties tussen jazz, improvisatie, teksten en een eigenheid is een avontuur zonder einde, dus genieten ze er met volle teugen van om dit te delen met het Ekerse publiek.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • vvk: 8 euro
  • kassatarief: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook in cc

Good.Doog

Bruisende jazz in het kasteel

vr 25 okt 2019 - 20.30 uur

Zeg “drummer, experiment en verbeelding” en de naam Teun Verbruggen gaat over ieders tong. Sinds zijn afstuderen in 1999 is hij niet meer weg te slaan uit de top van de Belgische Jazzscene.

Bram Weijters’ Crazy Men

Bruisende jazz in het kasteel

vr 22 nov 2019 - 20.30 uur

Crazy Men is een avontuurlijke duik in vaderlandse jazzrock en fusion, vertrekkend van het album ‘Here Comes the Crazy Man’ van Koen De Bruyne. Het voorprogramma wordt verzorgd door Anthony Claeys, Janos Bruyneel, Matthias De Waele en Sander De Winne.

Emily & Jelle Van Giel Group

Bruisende jazz in het kasteel

vr 24 apr 2020 - 20.30 uur

De Ekerse Emily Van Overstraeten, kortweg Emily, heeft een stem als een nachtegaal. Liefhebbers van Joni Mitchell, Nina Simone, Feist, Angel Olson, Sam Amidon, The Smiths en anderen kunnen hun voorliefde delen tijdens dit optreden.