Anna Rune is het alias van Anna De Volder. In 2015 wint ze overtuigend én als eerste vrouw ooit  het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland met haar song That’s Life.  Met datzelfde nummer wordt ze door de Nederlandse nationale radiozender 3FM uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. In 2018 releaset ze haar debuut Residue & Lovers' Dust. Met dit album  betreedt ze de bühne van Sziget, Pinkpop, Songbird, North Sea Jazz, Paradiso, Mezz en Tivoli.

Duistere triphop. Neoklassiek. R&B. Elektronica. Anna Rune haalt alles uit de kast om emoties,  herinneringen en relaties tastbaar te maken. Het resultaat? Neo-romantische pop voor fans van  Regina Spektor, Ane Brun, Sylvan Esso en Laura Mvula.

In het najaar van 2021 liet Anna Rune een nieuwe EP op de wereld los: ‘The Secret’, het eerste  deel van haar tweede album For Monumental People dat op 18 februari 2022 het levenslicht ziet.

Al haar geheimen legt ze bloot. Met dansende baslijnen, stuwende ritmes en analoge synths aan  het stuur, krijgt Anna Rune's lyrische en soms duistere schrijfstijl een relativerende laag. Dat moet  ook. Alle songs op ‘For Monumental People’ schreef ze als ode aan mensen die van monumentale  waarde waren in haar leven, tijdens Anna’s strijd voor het herstel van haar mentale gezondheid en  met haar eetstoornis.

Waar de EP zich nog focuste op de personen waarvoor de nummers geschreven waren, gaat het  in het tweede deel meer over de wijze lessen en valkuilen die je kan tegenkomen wanneer je  doorheen een donkere periode gaat.

My Name's Jeff
My Name's Jeff werd geboren vlak voordat covid toesloeg. De muziek van deze 4-koppige band is sferisch, gedrenkt in elektronica en sterk beïnvloed door jazz. 
Double Trouble: Frederik Madou (spacebass en electronics), Manon Gögös (zang en tennysax), Bram Weijters (pianowizard) en Frederik Meulyzer (drumrolls en badum tsh’s)


Praktisch

genre
prijzen
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro