De afhaalservice werkt op bestelling. U vraagt maximaal 10 materialen aan die u komt afhalen op een afgesproken tijdstip in de bibliotheek van uw keuze. Hou er rekening mee dat door de verwachte grote vraag mogelijk niet alle titels van uw verlanglijst kunnen worden geleverd.

Nog geen lid van de bib? Of is uw lidmaatschap vervallen? Vraag een abonnement aan via het e-loket van stad Antwerpen.

Zo bestelt u bibliotheekmaterialen en maakt u een afspraak om deze af te halen:

  1. Zoek materialen op in de catalogus en kijk zeker na of alle titels aanwezig zijn in de bibliotheek waar u wenst af te halen. Kies maximaal 10 titels en zet deze in ‘Mijn Lijsten’. Hoe u lijstjes maakt van bibliotheekitems vindt u terug bij de veelgestelde vragen in het bibportaal.
  2. Download de lijst in pdf-formaat en geef het de volgende bestandsnaam: A-kaartnummer_Voornaam_Naam. Voorbeeld: 900001703173_Jos_Vermeulen.
  3. Open het online inschrijvingsformulier van de gewenste afhaalbibliotheek op antwerpen.bibliotheek.be/agenda en geef uw A-kaartnummer, naam, voornaam, e-mail en eventueel telefoonnummer op.
  4. Selecteer in het formulier de bibliotheek waar u de titels hebt gekozen, kies een tijdstip waarop nog afhaalmomenten beschikbaar zijn en klik op 'Indienen'.
  5. U krijgt een afspraakbevestiging op het mailadres dat u hebt opgegeven. Stuur een antwoord op deze mail en voeg de verlanglijst in pdf-formaat bij. Doe dit dezelfde dag nog, anders is er onvoldoende tijd om uw bestelling te verwerken. Mails zonder een bijlage of zonder afspraakbevestiging kunnen we helaas niet behandelen.
  6. Kom op het afgesproken tijdstip naar de afhaalbibliotheek. Breng zeker uw A-kaart of uw afspraakbevestiging mee.
  7. Niet afgehaalde bestellingen worden terug op het rek gezet.

U kunt deze werkwijze ook nalezen en downloaden in het stappenplan.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • Bibliotheek Driehoek
  • Driehoekstraat 43
  • 2180 Ekeren